bulletbulletbulletPage 1clipboardfFill 1google-plusShapesocial-linkedinbulletselectFill 1Shapeyoutube

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Terugblik: erg succesvol schaatsseizoen voor Team Justlease.nl

Testing & Coaching

Met de ISU World Cup Finale in Minsk afgelopen weekend is er een einde gekomen aan een lang, maar zeer succesvol schaatsseizoen voor Team Justlease.nl. Als official supplier kijken we hier met trots op terug.


De gouden medaille van Ireen Wüst op de 1500m in Pyeongchang ligt bij iedereen nog vers in het geheugen. Voor Wüst het gedroomde afscheid van de Olympische Spelen waarbij ze op 4 verschillende Spelen in totaal 5 maal goud wist te behalen. Niemand heeft dit haar ooit nagedaan. Maar niet alleen Ireen Wüst presteerde top dit seizoen. De gehele ploeg van coach Rutger Tijssen liet aansprekende resultaten zien, met voor Antoinette de Jong een bronzen en zilveren medaille op de Olympische Spelen. Daarnaast haalde Marcel Bosker brons op het WK Allround en Melissa Wijfje goud op de team pursuit op het EK Afstanden.

Team Just Lease
Wust

Om de ploeg optimaal te laten presteren over een geheel seizoen, is een goede periodisering cruciaal. Alle schaatsers dienen daarvoor met een zo goed mogelijk herstelvermogen het seizoen te starten. Op die manier verklein je de kans op oververmoeidheid en een terugval in prestatie tijdens het schaatsseizoen. Naast de intensieve trainingen op het ijs en krachttrainingen in het krachthonk en op de atletiekbaan wordt er daarom ook regelmatig gewerkt aan het duurvermogen op de fiets. 

Als partner speelt Energy Lab hier een belangrijke rol in door coach Rutger Tijssen te voorzien van de trainingszones. De afgelopen 4 jaar hebben alle schaatsers/sters 2x per seizoen een opbouwende fietstest afgewerkt. Naast het bepalen van de trainingszones worden deze testen ook gebruikt om de progressie te kunnen meten, met name van de opkomende talenten binnen de ploeg.

Naast de fietstest heeft Energy Lab van iedereen ook telkens een DXA-scan gemaakt om te zien hoe de vetmassa zich verhoudt ten opzichte van de spiermassa. Alleen een ideale verhouding hiertussen leidt uiteindelijk tot topprestaties. We zijn trots een steentje te hebben bijgedragen aan de gerealiseerde dromen in de afgelopen 4 jaar! 

El12
Marcel5

Photo credits

  • Hoofdingsafbeelding: Team Justlease.nl,
  • Afbeeldingen Olympische Spelen: Getty Images,
  • Afbeeldingen testing: Energy Lab.

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276