Success stories

De jongste jaren hebben we tienduizenden werknemers ondersteund op weg naar een gezondere en actievere levensstijl. Dit is hoe we te werk gingen.

Van eenmalige actie naar traject van meerdere jaren

Wat we bij Energy Lab doen, kan je bedrijfscultuur voorgoed veranderen. Dat bewijzen ze bij Volvo, waar we intussen al jarenlang mee samenwerken!

Ontdek hoe we ook in kleinere bedrijven impact creëren

Bij Energy Lab focussen we niet alleen op grote bedrijven, maar ook in kleinere teams kunnen we met enkele gerichte acties een grote impact creëren. Hier lees je hoe we dat bij Biogen deden!

Een digitale Ronde van Frankrijk rijden samen met alle medewerkers? Wij maakten het mogelijk voor INEOS

Bij INEOS, een van de grootste chemieconcerns ter wereld, brachten we werknemers wereldwijd met elkaar in contact door middel van een gemeenschappelijk beweegproject.

Samen met Adecco leggen we de link tussen bewegen en het goede doel

Zwemmen, fietsen en lopen om de jobkansen van jongeren te verbeteren? Yes please! Samen legden we meer dan 4 miljoen kilometer af voor het goede doel.

Zo lieten we meer dan duizend werknemers gezonder leven

Hoe zorg je ervoor dat duizenden werknemers van een multinational gezonder in het leven staan? Die uitdaging gingen we samen met Deloitte aan!

BESIX Group traint voor 20 km van Brussel

De 20 km van Brussel lopen, startend van nul. Is dat haalbaar? Dat vroegen de 25 ambassadeurs van BESIX Group, de zogenaamde 'flames' en 'devils', zich afgelopen vrijdag (8/12) af. Drie dagen lang werden ze ondergedompeld in de wereld van trainingsprincipes, voedingstips en mentale focus tijdens het kick-off weekend in Energy Lab Eindhoven.

Bronzen medaille in de categorie 'Employee Engagement' voor Energy@Adecco op Belgian Sponsorship Awards

Energy@Adecco stelt dat duurzame productiviteit gebaseerd is op een optimale balans tussen persoonlijke levenskwaliteit en effectiviteit op het werk. Via het globale CSR project Win4Youth moedigt het zowel werknemers, klanten als uitzendkrachten aan om te bewegen. Dit programma bestaat uit een online platform met activity trackers, deelname aan sportevents, Win4Youth ambassadeurs en activaties op de werkvloer en wordt begeleid door Energy Lab. Op 22 maart 2018 werd The Adecco Group op het Belgische Sponsorship Forum voor dit unieke project beloond met een bronzen medaille in de categorie ‘Employee Engagement’.

Naar de top met de fitte werknemers van Accenture

Accenture hecht veel belang aan gezonde werknemers die zich goed voelen in hun vel. Een klim naar de top van de Passo Dello Stelvio wordt dé afsluiter van een sportief 2018!

Deloitte Zwift Challenge met Team Dimension Data

Afgelopen donderdag 29 maart waren Belgische renners Serge Pauwels en Julien Vermote van het pro cycling Team Dimension Data te gast bij hun sponsor Deloitte. Deze interne activatie is een mooie extensie van het wellbeing project 'Energise@Deloitte'.

Energy Lab stoomt ambassadeurs van Adecco klaar voor Olympische Triatlon

Voor het zevende jaar op rij ondersteunt Energy Lab het Win4Youth-traject van The Adecco Group. Een vierdaags bootcamp stoomt de 74 ambassadeurs klaar voor hun eerste Olympische Triatlon in Lanzarote op 27 oktober 2018.

Ageas managers verleggen grenzen met kwarttriatlon in Lissabon

Een team sportieve managers van verzekeraar Ageas nam deel aan de Lisboa Challenge, een uitdagende kwarttriatlon. Het was de bekroning van maandenlange intensieve voorbereiding en samenwerking!

Hoe Bridgestone haar medewerkers in het Olympisch partnership betrekt

Deze interne activatie van het Olympische Partnership belichaamt de perfecte mix van sponsoring, corporate wellbeing & CSR.

USG People schakelt corporate wellbeing programma versnelling hoger

De lancering van het corporate wellbeing programma 2019 werd bij USG People Belgium afgetrapt met de Start 2 Run keynote van Evy Gruyaert voor alle medewerkers.

The Vibe, het wellbeing programma van AG Insurance

AG Insurance lanceert The Vibe, een gezondheids- en welzijnsprogramma in samenwerking met Energy Lab.

Nieuwe gezondheidscampagne voor gezellige en gezonde feesten

Je zag of maakte het zelf wel eens mee: tijdens de feestdagen nemen we het wat minder nauw met onze lijn. Dan loert het gevaar dat je Bourgondisch volledig uit de bocht gaat. Een maand gevuld met rijkelijke feestdiners kan je lijstje met gezonde voornemens schaden nog voor je er aan kunt beginnen.

107 H.Essers collega’s beleven een geweldig Port of Antwerp Triathlon Festival

Op 23 juni stonden 30 directieleden van de logistieke dienstverlener H.Essers aan de start van de Port of Antwerp Triathlon. Hiermee wilde het management aan iedereen het goede voorbeeld geven. Ook 77 andere H.Essers collega’s gingen de challenge aan en kozen voor de kwart triatlon of de Fun Race. Het event was meteen het eerste hoogtepunt van het gloednieuwe wellbeing project Fit2Grow. Een unieke ervaring en een meer dan geslaagde teambuilding!

Derde succesvolle Tour Challenge met maar liefst 1.239.774 verzamelde kilometers

Meer dan 6.600 medewerkers uit 14 bedrijven kropen drie weken lang op hun fiets om samen met hun team de ritten in de echte Tour de France te evenaren.

Beveiligingsfirma G4S waakt over het welzijn van haar werknemers

G4S Belgium, een van de grootste beveiligingsfirma’s van ons land, lanceert het corporate wellbeing programma 'Vitality for You' in samenwerking met Energy Lab.

Energy@Home campagne hield 50.000 medewerkers actief tijdens de lockdown

Inspirerende content, neergepend door experts in hun respectievelijke vakgebied. En overgebracht via online webinars. Onze eerste Energy@Home campagne werd goed ontvangen door tien van onze klanten, die samen bijna 50.000 mensen tewerkstellen. Gedurende 7 weken deelden onze experts via newsletters en webinars hun kennis om zich succesvol aan te passen aan deze nieuwe realiteit waarin we leven.

Tour de France challenge groot succes bij H.Essers

Terwijl de wielerprofs de echte editie van de Tour de France in Nice aanvingen, werkten H.Essers-medewerkers van over de hele wereld, van België tot Roemenië, samen om hun eigen Tour te rijden. Een groot succes, als onderdeel van het langlopende Fit2Grow-project, dat als doel heeft medewerkers te motiveren om samen met hun collega's aan hun gezondheid en mentaal welzijn te werken.

Welzijn in coronaproof jasje voor G4S

Het draait allemaal om het aanpassen aan een nieuwe manier van leven en werken, een nieuwe manier van welzijn. Ondanks dat we het hoofd moeten bieden aan een wereldwijde pandemie, geloven we dat lichamelijk en geestelijk welzijn belangrijker dan ooit is geworden. Met onze coronaproof welzijnstrajecten hebben we onze klanten laten zien dat deze items op een creatieve manier aangepakt kunnen worden.

ING Forerunners trotseren de virtuele Lanzarote Thriatlon

Dertig collega's uit zowel de Nederlandse als de Belgische tak van ING gingen tot het uiterste om deel te nemen aan de Ocean Lava Triathlon op Lanzarote. De ‘Forerunners’ werden getraind om de Olympische afstand af te leggen, wat overeenkomt met 1,5 km zwemmen, 42 km fietsen en 10 km hardlopen.

G4S scoort opnieuw met tweede offroad triatlon

Nadat G4S vorig jaar op coronaveilige manier een eerste succesvolle Offroad Triatlon kon organiseren, werd ook dit jaar op zondag 27 juni het startschot gegeven voor een tweede editie. De Offroad Triatlon in Averbode kadert binnen het ambassadeurstraject, de G4S Stars, van V4YOU, het wellbeing-initiatief van G4S.

Fitte medewerkers zijn het kloppend hart van je bedrijf

Laat je inspireren
Top