6 apps to relax

Mentale gezondheid

De COVID-19 pandemie maakt ons allemaal een beetje bang, gestresseerd en onzeker. We hebben allemaal onze eigen manier om hiermee om te gaan, en sommige zaken die helpen voor jou helpen misschien niet voor anderen. In deze digitale tijden heeft technologie het potentieel om een positieve invloed te hebben op het beheersen van onze stress. We delen een paar apps die je kunnen helpen tijdens deze ongewone tijden.

Yoga met Evy - Yoga en meditatie voor beginners

Ontdek yoga waar en wanneer je wil, op jouw eigen tempo. In de Yoga met Evy app vind je videolessen met Nederlandstalige instructies om de basis van yoga onder de knie te krijgen, alsook tal van yogastijlen voor een actieve workout of een ontspannend rustmoment. In de lespakketten (waaronder pakketten met Evy Gruyaert, Hilde De Baerdemaeker en Claudia Van Avermaet) zitten ademhalingsoefeningen en meditatiemomenten verwerkt in een me-time moment van 15 tot 30 minuten per les. 

De app bevat zowel gratis lespakketten als pakketten die eenmalig aangekocht worden aan €6.99 - €8.99. 

Apple: https://bit.ly/Yoga-met-Evy

Android: https://bit.ly/Yoga-met-Evy-an...

Headspace - Meditatie en ontspanningsoefeningen voor beginners

Oprichter Andy Puddicombe, een voormalige boeddhistische monnik, heeft een unieke mix van tijdloze meditatielessen en een ongelooflijk gebruiksvriendelijke interface gecreëerd. De verbazingwekkend succesvolle meditatie app heeft een prima aanbod voor zowel beginners als gewone meditators!

Download de app en probeer de 7-daagse gratis proefperiode, die je mee zal voeren op je eigen persoonlijke meditatiereis.

Pro tip: voorzie elke dag een vast moment voor je meditatie.

Apple: https://apps.apple.com/gb/app/...

Android: https://play.google.com/store/...

Stop, Breathe & Think - Meditatie en ademhalingstechnieken

Stop, Breathe & Think biedt een unieke benadering van meditatie. Eenmaal in de app wordt u eerst gevraagd om uw huidige emoties te identificeren. Vervolgens worden meditatie oefeningen aangeboden op basis van je eigen profiel.

Er is heel wat keuze : overwin je angst, verminder je stress, verbeter je ademhaling of zelfs je slaap met de korte meditaties.  Je kan ook je stemming bijhouden en het verloop over tijd ervan opvolgen.

Apple: https://apps.apple.com/gb/app/...

Android: https://play.google.com/store/...

Pzizz - Voor ontspanning en een betere slaapkwaliteit

Slaap is op weg om de superkracht van high performers te worden. Onderzoek toont aan dat een goede nachtrust cruciaal is voor goede prestaties.

Maar hoe kan je je slaap verbeteren? De app Pzizz biedt klinisch gevalideerde 'dreamscapes'  -  geluidssequenties – aan die ontworpen om:

  • Een beter bewustzijn te stimuleren
  • De spieren te ontspannen
  • Problemen met hartslagvariabiliteit en ademhaling te verbeteren

Apple: https://apps.apple.com/vn/app/...

Android: https://play.google.com/store/...

7 Cups: Angst en stress verminderen door middel van chats met getrainde experts

Voor degenen onder u die liever echte menselijke interactie verkiezen in plaats van een vooraf opgenomen stem, is 7 Cups is een fantastische app waarmee je kan chatten met een getrainde luisteraar of therapeut. Het is gratis en anoniem en in je eigentijd.

  • Je kan je luisteraar kiezen op basis van hun levenservaring, achtergrond, taal of land, wat resulteert in een meer gepersonaliseerde 'veilige ruimte'.
  • Daarnaast zijn er steungroepen voor allerlei categorieën. Van '35 & Over Community' tot 'Healthy Living Support', je vindt ongetwijfeld de ondersteuning die je nodig hebt.
  • Het vergt soms moed om therapie te proberen, maar 7 Cups helpt om de voordelen van therapie te ontdekken in een toegankelijke en veilige omgeving

 Apple: https://apps.apple.com/vn/app/...

Android: https://play.google.com/store/...

Colorify – Verminder angst en stress door te kleuren:

Wist je dat je via kleuren het angstcentrum van je hersenen, de amygdala, kan ontspannen?

Kleuren induceert dezelfde toestand als mediteren door het verminderen van de gedachten. Hierdoor krijgt je geest wat rust na een lange dag werken.

Colorify is een gratis app met tonnen content die je naar hartenlust kan kleuren! Bekijk het in uw app store.

Apple: https://apps.apple.com/vn/app/...

Android: https://play.google.com/store/...

Durf los te koppelen

Hoewel we ervan overtuigd zijn dat technologie een nuttig hulpmiddel kan zijn, zijn er momenten waarop het volledig loskoppelen nog beter is. Je kan overwegen om een timer in te stellen tijdens het surfen en een schermtijdslimiet voor uw apps op uw mobiele telefoon in te schakelen, omdat constante updates overweldigend kunnen zijn. Dit zal u helpen meer bewust om te gaan met digitale toepassingen en hulpmiddelen.

Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top