Bronzen medaille in de categorie 'Employee Engagement' voor Energy@Adecco op Belgian Sponsorship Awards

Client cases

Energy@Adecco stelt dat duurzame productiviteit gebaseerd is op een optimale balans tussen persoonlijke levenskwaliteit en effectiviteit op het werk. Via het globale CSR project Win4Youth moedigt het zowel werknemers, klanten als uitzendkrachten aan om te bewegen. Dit programma bestaat uit een online platform met activity trackers, deelname aan sportevents, Win4Youth ambassadeurs en activaties op de werkvloer en wordt begeleid door Energy Lab. Op 22 maart 2018 werd The Adecco Group op het Belgische Sponsorship Forum voor dit unieke project beloond met een bronzen medaille in de categorie ‘Employee Engagement’.

The Adecco Group heeft in samenwerking met Energy Lab ingezet op employee engagement via volgende initiatieven:

  • Online platform

Alle Adecco medewerkers en klanten kunnen een account verkrijgen op het platform. Het online platform houdt op een overzichtelijke manier alle sportieve activiteiten bij. Stappen en kilometers die verzameld worden m.b.v. diverse apps (Strava, Fitbit, Garmin, ...) worden automatisch geregistreerd. Via het platform kan men zich ook inschrijven voor evenementen en workshops, deelnemen aan challenges of zich aanmelden voor een trainingsschema.

  • Activaties op de werkvloer

Het Adecco sportteam heeft in 2017 verschillende activaties gelanceerd met onder meer een “Bike2Work” week, een “Search & Walk” activiteit over de middag, verschillende spinningsessies en 2 keer per week een start2run begeleiding richting de Adecco Brussels Ekiden. Op deze manier werden extra kilometers verzameld voor het win4Youthproject. Daarnaast werd het volledige restaurant op HQ vernieuwd en voorzien van gezonde voeding.

  • Conditietesten

Iedere werknemer kon deelnemen aan challenges op het platform en zo een conditietest bij Energy Lab winnen. Een conditietest omvat een volledige conditie-screening met hartslagzonebepaling en een full DEXA-bodyscan.

  • Win4Youth ambassadeurs

In 2017 werden 2 Belgische Adecco medewerkers na een uitgebreide selectieprocedure gekozen om België te vertegenwoordigen in het Win4Youth project.  Ze werden met 70 andere ambassadeurs getest en 6 maand gecoacht richting de Olympic Distance triatlon van Gavà, Barcelona, waaraan ze samen deelnamen met peetvader, Fabian Cancellara.

  • Deelnames aan sportieve evenementen

Adecco sponsort vanaf 2017 voor drie jaar de Adecco Brussels Ekiden. Naast extra kilometers verzamelen voor Win4Youth draagt het platform bij tot de fysieke voorbereiding van de medewerkers  voor dit sportieve evenement.

Herbeleef dit unieke traject in deze video:

Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top