Lockdowns zorgen voor piek bij Start 2 Run

Lopen

Het voorbije coronajaar 2020 zijn er 2 miljoen looptrainingen gelogd op Start 2 Run. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een normaal jaar. Ook het aantal actieve gebruikers is verdubbeld.

Traditioneel krijgt Start 2 Run er begin januari veel nieuwe gebruikers bij. Goede voornemens omzetten in de praktijk heet zoiets. Wie gezonder wil gaan leven, meer wil bewegen en op een verantwoorde manier aan zijn conditie wil werken, komt al snel uit bij Start 2 Run. De app downloaden is een eerste stap om die ambitie waar te maken.

Maar in 2020 is nieuwjaarsdag van de troon gestoten als populairste downloaddag van de Start 2 Run-app. Op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart hebben nóg meer mensen voor het eerst kennisgemaakt met de populaire loop-app en de aanmoedigende stem van Evy Gruyaert. 21-22 maart was het eerste weekend na de afkondiging van de eerste lockdown in ons land, die op woensdag 18 maart is ingegaan.

"De lockdown, de communicatie van de overheid om toch te blijven bewegen en het mooie weer hebben ervoor gezorgd dat veel mensen zijn beginnen lopen"Marijke De Vuyst, brand manager van Start 2 Run.

NIEUWE LOCKDOWN, NIEUWE PIEK

"We zagen een downloadpiek in het eerste lockdownweekend, een piek in aantal activiteiten in april en mei en opnieuw een piek in november, toen de tweede lockdown werd afgekondigd. Als er niets anders te doen is, grijpen we naar onze loopschoenen", stelt De Vuyst vast.

"Normaal is november nochtans een mindere maand: het wordt donkerder en kouder, geen echte loopmaand. Dat was in 2020 duidelijk anders. In de Facebook-groepen zien we ook dat mensen elkaar blijven motiveren. Dat helpt om het te vol te houden", aldus De Vuyst.

SNEL LOPEN STAAT NIET GELIJK AAN BETER LOPEN

De gemiddelde snelheid bij de 2 miljoen gelogde looptrainingen in 2020 was 7,7 km/u. Niet zo snel? "Dat komt omdat we voornamelijk beginnende lopers hebben die wandelen en lopen afwisselen", legt De Vuyst uit. "In onze communicatie benadrukken we altijd het belang van verantwoord sporten en stellen we dat snelheid heel persoonlijk is. Iedereen moet op zijn of haar eigen tempo trainen. Snel lopen staat niet gelijk aan beter lopen!"

Toch is Start 2 Run er niet alleen voor beginners. Ook gevorderde lopers kunnen hun gading vinden. De app biedt zowel loopplannen die je voorbereiden op je eerste 5 km-run als plannen voor meer geavanceerde hardloopdoelen. Naast het populaire Start 2 Run-schema bevat de app ook schema's voor 10 km, 10 miles, halve marathon en marathon.

Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top