Vernieuwde Hardlopen met Evy app zet nog meer in op beleving

Merken

Energy Lab wil mensen in beweging brengen en houden. Dat doet ze via sportlabo’s en corporate wellbeing trajecten én dankzij de populaire mobiele loopapp Hardlopen met Evy. “Een app die verder gaat dan de pure statistieken”, zegt Kristof De Smet, CEO van Energy Lab.

Hardlopen met Evy

De voorbije 6 jaar registreerde Hardlopen met Evy meer dan zes miljoen trainingssessies, bijeengelopen door ruim een half miljoen unieke gebruikers. De wijdverspreide bekendheid van de interactieve app heeft volgens De Smet een tweeledige oorzaak. “De app biedt je in de eerste plaats meer dan enkel het registreren van je trainingen. Met de mogelijkheid tot delen op alle socials en muziek, afgestemd op jouw loopritme, creëer je een volledige beleving. Versterkt door het luik persoonlijke coaching.”

Lopen als beleving

Radio- en televisiepresentatrice Evy Gruyaert leent sinds jaar en dag haar stem, gezicht en voeten aan Hardlopen met Evy. Ze geeft de gebruiker niet enkel trainingsinstructies en tips, maar moedigt hen ook aan. Evy spreekt je zelfs bij voornaam aan, wat je loopervaring nog persoonlijker maakt. “Ze is als het ware je digitale loopvriendin die altijd klaarstaat om samen te sporten en je grenzen te verleggen”, vertelt De Smet.

“Evy helpt je als digitale loopvriendin je grenzen verleggen” – Kristof De Smet, CEO Energy Lab

Nieuwe app, meer mogelijkheden

Sinds de release van de app zes jaar terug zagen we heel wat nieuwe smartphones – met bijpassende nieuwe software – de markt betreden. Daarom werd de app volledig opgefrist, en speelt ze nu nog beter in op de persoonlijke behoeften van de gebruikers. Vernieuwde koppel- en deelopties met Spotify en Instagram zorgen voor een nog aangenamere loopbeleving.

App zet aan tot unieke levensverhalen

“Elk verhaal is uniek. En we willen de levendige Hardlopen met Evy community de mogelijkheden bieden om hun verhalen te delen. Dat bewijzen nu al de vele posts op Instagram en Facebook”, aldus de Energy Lab-CEO. De vernieuwde Hardlopen met Evy app wordt goed gesmaakt: een maand na de herlancering registreerden al 85.000 gebruikers zich in de nieuwe app. De laagdrempelige functionaliteiten lokken ook veel beginners. Het populairste schema is dan ook veruit de opbouw naar je eerste 5 km. “Hardlopen met Evy sluit perfect aan bij onze missie om mensen in beweging te krijgen. Het biedt beginnende sporters een houvast om toch op een verantwoorde manier de eerste stappen te zetten in de loopsport.” 

“Het is voor mij een eer om in al die oren te mogen ‘zitten’. Ik haal daar ongelooflijk veel plezier uit”, vertelt Evy Gruyaert. “Ik wil mensen bezielen en motiveren en hen helpen beter voor zichzelf te zorgen. Het verhaal van een oude dame blijft me altijd bij: na haar borstkanker, -amputatie en later ook scheiding verviel ze in een depressie. Mede dankzij Hardlopen met Evy kreeg ze weer plezier in het leven. Tot op vandaag sta ik er soms van versteld hoe sport mensen kan (verder)helpen in hun leven.”

Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top