Vijf tips om het jaar goed in te zetten met je team

Een nieuw jaar, waarin we werken in ‘gewijzigde’ omstandigheden. Vaak werken we thuis, losgekoppeld en gedeconnecteerd van onze collega’s. Hoe krijgen we dan alle neuzen in dezelfde richting?


1. Definieer een duidelijk doel voor je team

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe kansen. Zorg ervoor dat je team weet waar het naartoe gaat en waarom je deze doelen vooropstelt. Dit geeft hen de broodnodige structuur en motivatie in onzekere tijden.


2. Organiseer een virtuele koffieklets

Maak er een wekelijkse gewoonte van om met je team een virtuele koffiepauze van 30 minuten te houden. No work, all play. 😉 Zo blijf je in contact met je teamleden en krijg je de mogelijkheid om even bij te praten.


3. Haal je portie vitamine D

We brengen meer tijd thuis en binnen door dan ooit tevoren en dat kan ons energiepeil naar beneden trekken. Zeker in de winter, waar de hoeveelheid daglicht beperkt is en de dagen donker en koud lijken. Reden te meer om tijdens je werkdag dagelijks buiten te wandelen. Je kunt niet alleen wat frisse lucht en vitamine D opnemen, het zal je ook helpen om je hoofd leeg te maken en je focus terug te krijgen.


4. Tijd voor FOCUS

Opeenvolgende meetings via MS Teams en Zoom gesprekken eisen je aandacht op. En op het einde van de dag heb je geen energie meer voor andere taken. Klinkt dat bekend? Probeer een vast tijdslot voor FOCUS in te plannen elke dag, zodat je aan die belangrijke projecten kunt werken. Bij voorkeur s’ ochtends als je hersenen nog fris en uitgerust zijn!


5. Ontspanning

Een van de mogelijke valkuilen van thuiswerken is dat je non-stop doorwerkt en vergeet te ontspannen. Neem af en toe een pauze, trakteer jezelf op een lekker kopje thee of koffie, een gezonde lunch of ga lekker sporten en laat je lichaam en geest tot rust komen. Laat zelfzorg één van de goede voornemens zijn van je nieuwe jaar!

Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top