+ Arvesta verzamelt 800.000 km voor goed doel

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Arvesta verzamelt 800.000 km voor goed doel

Arvesta

De medewerkers van Arvesta, full-service partner voor boer en tuinder, slaagden er in 2021 in om via sportieve challenges liefst 800.000 kilometer te verzamelen. Dat deden ze in samenwerking met Energy Lab, die het wellbeing platform ‘Fit@Arvesta’ ontwikkelde. Dankzij de collectieve sportprestaties van haar medewerkers schenkt Arvesta € 10.000 aan Athletes for Hope.

Arvesta maakt al sinds 2018 deel uit van de Energy Lab familie. Wat begon met een ambassadeurstraject groeide snel uit tot een allesomvattend welzijnstraject binnen het bedrijf, met welzijnscampagnes rond bewegen, voeding en slaap. Om dat in goede banen te leiden, ontwikkelden we op maat het digitale Fit@Arvesta platform.

Global goal voor goed doel

Vanaf 2020 werden challenges op het platform gekoppeld aan een ‘global goal’, waarmee Arvesta sportieve prestaties in team koppelt aan een schenking voor een goed doel. In 2021 koos Arvesta voor het goede doel Athletes for Hope, een project van triatleet Marc Herremans dat zich inzet voor kinderen met een ruggenmergletsel of spierziekte voor wie stappen moeilijk gaat. Het geld zal onder meer gebruikt worden voor de dagelijkse werking en aankoop van revalidatiemateriaal.

"Aan het welzijnsprogramma een goed doel koppelen, motiveert onze mensen extra hard om ervoor te gaan" Eric Lauwers, CEO Arvesta

Bijdragen aan mens en maatschappij

“Ik ben trots dat we met Arvesta iets kunnen betekenen voor Athletes for Hope”, vertelt Eric Lauwers, CEO bij Arvesta. “Met onze duurzaamheidsdoelstellingen willen we als grote speler - naast aan een duurzame landbouw – ook sterk bijdragen aan mens en maatschappij. Door goede doelen te koppelen aan ons welzijnsprogramma motiveren we onze mensen extra hard om ervoor te gaan én helpen we mensen die de steun goed kunnen gebruiken.”

Steeds breder en inclusiever

Het bedrijf trekt het concept welzijn steeds breder en kan dankzij de schaalbaarheid van Fit@Arvesta meer inclusief al haar medewerkers betrekken. Dat blijkt ook uit de volle kalender voor 2022: al 4 beweegcampagnes kleuren de planning, waaronder ieders favoriet, de Tour de France challenge, maar ook de World Cup Soccer Step Challenge. Voorts blijft Arvesta het programma aanvullen met inspiratiesessies en on-site activaties, met bekende koppen als Sven Nys, en laat ze haar medewerkers deelnemen aan Golazo events in een gratis Arvesta tenue.

Fitte medewerkers zijn het kloppend hart van je bedrijf

Laat je inspireren
Maak Ambassadeurs Van Jouw Medewerkers 1