+ Deloitte Zwift Challenge met Team Dimension Data

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Deloitte Zwift Challenge met Team Dimension Data

Mdb 965696

Afgelopen donderdag 29 maart waren Belgische renners Serge Pauwels en Julien Vermote van het pro cycling Team Dimension Data te gast bij hun sponsor Deloitte. Deze interne activatie is een mooie extensie van het wellbeing project 'Energise@Deloitte'.

Na een inspirerend panelgesprek, waarin de Belgische toprenners Serge Pauwels en Julien Vermote centraal stonden, verzamelden de medewerkers in het atrium voor een unieke activatie op de werkvloer: de Deloitte Zwift Challenge

De uitdaging? Fiets 1 km zo hard als je kan in de virtuele wereld van Zwift. Onder meer CEO Piet Vandendriessche deed zijn uiterste best om de hoofdprijs, een gesigneerd Team Dimension Data wielershirt, in de wacht te slepen. De uiteindelijke winnaar had duidelijk ‘power’ in de benen en trapte maar liefst 48,5 km per uur. De winnende dame behaalde een gemiddelde snelheid van ruim 37 km per uur.

Deloitte is een van de grootste internationale organisaties inzake audit, accounting, tax & legal, consulting en financial advisory services en schenkt in haar dagelijkse werking uitgebreid aandacht aan de gezondheid van haar medewerkers. In samenwerking met Energy Lab spoort de multinational haar medewerkers aan om nog gezonder te leven en bewegen, ongeacht hun huidige fysieke niveau. Het doel is hen de energie te geven die ze nodig hebben om optimaal te presteren - zowel op de werkvloer als daarbuiten.

Om dat te realiseren, werden initiatieven genomen die in lijn zijn met de soms uiteenlopende noden en interesses van de medewerkers: de een wil meer sporten, de ander vindt gezond eten of een goed slaappatroon belangrijker. Om dat te bereiken, lanceerden we het Energise@Deloitte project, dat deze verschillende en toch erg complementaire pijlers belichaamt.

Zo waren er onder andere 'live' gezondheidscampagnes op de werkvloer, organiseerden we laagdrempelige sportevenementen, en implementeerden we een digitaal platform, dat een centrale plaats biedt voor alle initiatieven en medewerkers digitaal uitdaagt gezondheidsdoelstellingen te behalen. Bovendien wordt er een selecte groep zogenaamde sportambassadeurs (20 beginnende fietsers en 20 beginnende lopers) voorbereid om deze zomer de mythische Passo dello Stelvio te beklimmen of de halve marathon van Cancano te lopen en zo als rolmodel te fungeren voor de andere medewerkers!

Deloitte en Team Dimension data ondersteunen samen het goede doel Qhubeka. Qhubeka is een Nguni-woord voor "vooruitgang" en is een wereldwijde non-profit organisatie die zich toelegt op het bevorderen van onderwijs, gezondheid en economische kansen door eenvoudig en duurzaam vervoer met de fiets aan te bieden. Via de #BicyclesChangeLives campagne tracht men minstens 5000 fietsen te verzamelen. Hier vind je meer info over deze campagne.

Breng je medewerkers in beweging met een unieke on site activatie

Laat je inspireren
Dsc0846