+ The Vibe, het wellbeing programma van AG Insurance

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

The Vibe, het wellbeing programma van AG Insurance

Select 1244 2

AG Insurance lanceert The Vibe, een gezondheids- en welzijnsprogramma in samenwerking met Energy Lab.

The Vibe

In maart 2019 lanceerde AG Insurance in samenwerking met Energy Lab The Vibe, een gezondheids- en welzijnsprogramma dat de merkbelofte van het bedrijf meer dan waarmaakt. De slogan ‘Supporter van jouw leven’ vat perfect samen wat AG ook aan haar eigen medewerkers belooft: de gemoedsrust die ze nodig hebben om voluit te kunnen leven. The Vibe verwijst hierbij naar goede vibes op het werk en daarbuiten.


The Vibe focust op drie pijlers:

  • Mind (mentale gezondheid)
  • Body (fysieke gezondheid)
  • Heart (goede doelen, solidariteit)

Het hele jaar door vinden keynotes, workshops en challenges plaats. Het hoogtepunt is ‘Loop naar de maan', waarbij AG haar medewerkers uitdaagt om in één jaar 400.000 km af te leggen, de afstand tussen de aarde en de maan. Ook de events waar AG Insurance prominent aanwezig is als sponsor - zoals de AG Antwerp 10 Miles, maar ook de gloednieuwe AG Coast Walk - zijn belangrijke pijlers van The Vibe.

The Vibe Sneaker Day Veters

The Vibe werd gelanceerd met een ‘sneaker day’. Medewerkers kwamen met sneakers naar het werk en kregen allemaal schoenveters cadeau met de kernwaarden van AG Insurance.

“Met The Vibe zetten we onze medewerkers in beweging. Niet alleen letterlijk door fysieke activiteit, maar ook op mentaal en sociaal vlak. Met dit uitgebreide en gevarieerde programma willen we hen energie geven. Hen inspireren en ondersteunen om het beste te halen uit hun werk en hun leven. En tegelijkertijd samen ons steentje bijdragen aan een gezonde maatschappij.” Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance

Olympisch medaillewinnares Evi Van Acker inspireerde de medewerkers in Brussel, Charleroi en Antwerpen met haar keynote ‘Energy is everything’.

Select 1273

Succesvolle challenges

De lancering van The Vibe was een succes. Na twee maanden hebben niet minder dan 60% van de 4.400 medewerkers zich geregistreerd. Bijna 600 collega's namen deel aan de eerste ‘Step Challenge’ en verhoogden hun aantal dagelijkse stappen substantieel. De medewerkers van AG legden intussen samen al meer dan 185.000 km af.

Ook de Team Triathlon Challenge heeft intussen plaats gevonden. Deze challenge eindigde op de dag waarop de ambassadeurs van Ageas, de moedermaatschappij van AG Insurance die ook met Energy Lab samenwerkt voor corporate wellbeing, deelnamen aan een Olympische triatlon in Lissabon.

Goed doel

Via The Vibe worden verschillende goede doelen gesteund, waaronder Goods to Give, vzw Stop Darmkanker, vzw Het Eilandje, Dokters van de Wereld en MOVE4Cancer, een eigen initiatief van de medewerkers van AG Insurance.

Meer info

Voor meer info over Energy Lab en onze corporate wellbeing oplossingen op maat, contacteer frederic.schroyens@energylab.be of bel +32 474 84 18 99.

Fitte medewerkers zijn het kloppend hart van je bedrijf

Laat je inspireren
Maak Ambassadeurs Van Jouw Medewerkers 1