Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Hoe oud ben je nu écht?

Testing & Coaching

Ieder jaar blazen we een extra kaarsje uit. Maar veel belangrijker dan je kalenderleeftijd is je biologische leeftijd. Hoe oud is jouw lichaam écht en bijgevolg: hoe gezond ben je dan? Bij Energy Lab bepalen we je biologische leeftijd aan de hand van een Energy Scan.

De Energy Scan is een test die bestaat uit drie afzonderlijke delen. Een passieve en twee actieve tests. Passief mag je ook heel letterlijk nemen. Tijdens een DEXA-scan lig je ongeveer 6 minuten stil terwijl de machine je botdichtheid, vet- en magere massa meet, en naar de onderlinge verhouding ervan. Heb je bijvoorbeeld een ietwat hogere vetmassa, dan verhoogt dat de risico’s op hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten, en doet het dus je biologische leeftijd stijgen.

Lenigheid, evenwicht en kracht

Een tweede test legt via een aantal praktische proeven vast hoe het met je kracht, lenigheid, evenwicht en de uithouding van je hart en bloedvaten is gesteld. Die resultaten worden nadien vergeleken met de gemiddelde waarden van iemand van jouw leeftijd en geslacht. Ben je heel lenig, wil dat uiteraard niet zeggen dat je levensduur stijgt. Toch heeft dit als gevolg dat je minder snel een blessure zult oplopen. Daardoor kun je blijven trainen en bewegen, en bijgevolg fitter en gezonder blijven. Zo merken we dat beperkte lenigheid, en meer bepaald in de schouderregio, een aanzienlijk werkpuntje is en blijft bij schermwerkers.

Op de trappers

Als derde word je onderworpen aan een fietsproef. Met zuurstofmasker op en een hartslagmeter ron de borst begin je met fietsen en wordt stelselmatig – om de twee minuten – de weerstand op de pedalen groter. Hier wordt de gasuitwisseling gemeten en hoeveel zuurstof je spieren kunnen opnemen en gebruiken. Tegelijk wordt gemeten hoe snel je hartslag tijdens het fietsen omhoog gaat. De regel? Hoe sneller je hartslag toeneemt, hoe minder sterk je hartspier en hoe minder goed je conditie is.

Op basis van deze drie verschillende testen berekenen we je biologische leeftijd en krijg je een plan van aanpak indien deze hoger komt te liggen dan je kalenderleeftijd. Wil jij dus te weten komen hoe oud je écht bent? Boek dan nu een Energy Scan bij een van onze coaches. Reken op ongeveer 2 uurtjes voor de verschillende tests, inclusief evaluatiemoment.

Hoe oud ben je nu écht?

Boek nu je Energy Scan
Gvg 20210906 0154