Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Inspiratie, voornemens, actie!

Peter werkt sinds oktober 2018 bij Energy Lab. Hij vertelt hoe hij en zijn collega's sport schijnbaar moeiteloos integreren in hun dagelijkse leven. En dat onder het motto: 'Practice what you preach!'.

"'Sport has the power to change the world.' De spreuk op de muur was het eerste wat ik zag toen ik bij Energy Lab binnenkwam voor mijn sollicitatiegesprek. Ik wist direct: hier moet ik gewoon mezelf zijn en dan zal het wel klikken.

Tijdens de voorbije jaren heb ik zelf gemerkt hoe je energieniveau, je zelfvertrouwen en je weerbaarheid dalen wanneer je jezelf niet verzorgt en wanneer je je geen doelen stelt. Zo kwam ik terecht in een vicieuze cirkel waarin ik vaak moe thuiskwam, daardoor geen extra tijd uittrok om een gezonde maaltijd klaar te maken, wat luier werd in het huishouden, sneller naar een glas wijn of een pintje greep, daardoor minder goed sliep, om mezelf uiteindelijk de dag erna nog vermoeider te voelen. Meer dan ooit besefte ik wat sport altijd heeft betekend in mijn leven."

Peter Loopt
Peter houdt ervan in de bossen te lopen

Peter: "Ondertussen werk ik vier maanden voor Energy Lab. Het is een fantastisch team. Heel even vroeg ik me af hoe het management erin is geslaagd om zo’n groep gelijkgezinden bijeen te krijgen. Maar het is eigenlijk logisch. Het staat deels op de muur. Het was Nelson Mandela die zei: “Sport heeft de kracht om de wereld te veranderen. Sport inspireert mensen, het heeft de kracht om mensen te verenigen zoals weinig andere dingen dat kunnen.” Een mooie illustratie hiervan volgde tijdens onze teambuilding, waar we onze favoriete quote mochten delen. Ik koos dezelfde quote als mijn collega Stijn: “Ik verlies nooit. Ik win, of ik leer.” Een gezegde dat menig topsporter als rode draad door zijn carrière gebruikt. Uiteraard ook wijsheid van diezelfde Nelson Mandela.

Team Energy Lab ademt die inspiratie elke dag uit. Iedereen gelooft in de kracht van beweging, gezonde voeding, slaap en de positieve effecten ervan op het mentale welzijn. Om het hoofd vrij te maken, gaan velen ’s middags lopen. Anderen gaan even naar buiten voor een wandeling. Tijdens de teammeeting op maandag mag iedereen zijn ‘mood of the day’ aangeven. Steevast zitten er verhalen tussen over het bereiken van een gezondsheidsdoel, het meedoen aan een sportwedstrijd, ..."

Lunch Run
Lunch run met Elise, Ine en Maaike

"Sport is een middel. Daarom heb ik mezelf het doel gezet om een kwarttriathlon uit te doen in oktober 2019. Dat moet me helpen om voldoende te bewegen en te trainen maar ook de discipline te hebben om mijn voedings- en slaappatroon te verzorgen en zo mijn mentale en fysieke gezondheid terug in balans te krijgen. Ik weet vanuit mijn sportverleden dat zo’n sportdoel voor mij een doorwegende factor kan zijn. Ik kijk er alvast naar uit om weer energie uit te stralen en de onoverwinnelijkheid en onvermoeibaarheid te voelen. En ik ben er zeker van dat mijn collega’s mij zullen aanmoedigingen en achter mijn veren zitten als het even wat minder gaat. 😊

Nog dit:

Het moeten niet altijd grootse sportprestaties zijn. Gezondheid gaat over beweging, evenwichtig eten, voldoende slapen en mentale weerbaarheid. Zet jezelf een realistisch doel dat je kan helpen een balans te vinden op die 4 vlakken. Het kost moeite, het vraagt discipline, maar met een doel heb je alvast een houvast om steeds terug de motivatie te vinden om door te zetten!"

Zomerse Collegafietstocht
Zomerse collegafietstocht met Denis, Ine en Marlies

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276