+ Hoe overleef je gezond het kerstfeest?

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Jouw stappenplan voor gezonde feestdagen

Voeding

Je hoeft de feestdagen niet af te sluiten met een beteuterde blik naar de weegschaal. Feesten is plezant! En met wat eenvoudig gesleutel aan je feestpatroon kun je de vaak weinig gezonde kerstdiners zorgeloos en vol genot beleven. Vermijd die kerstkilo’s en bekijk ons stappenplan.

Kerstkilo’s, waar heb je het over? Je hoeft de feestdagen niet af te sluiten met een beteuterde blik naar de weegschaal. Feesten is plezant! En met wat eenvoudig gesleutel aan je feestpatroon kun je de vaak weinig gezonde kerstdiners zorgeloos en vol genot beleven. We geven je zelfs de planning mee!


Planning werkt
Wat en hoeveel je eet en drinkt kun je in grote mate plannen. Denk de dag voor het feestje al eens na over wat en hoeveel je zal eten. Gezonde beslissingen maken gaat beter zonder honger. Een gepersonaliseerd voedingsplan maakt het je veel makkelijker om binnen de lijnen te blijven.


Snack voor vertrek 
Party time! Voor je vertrekt, eet eerst een gezonde snack, zoals een yoghurtje met fruit. Zo ben je minder geneigd om een aanval in te zetten op de kom met borrelhapjes. Wie met een lege maag arriveert, riskeert het gevaar dat hij de kom volledig leeg eet. 


Ik ben Bob(ette)”
Aanbeland aan het aperitief, kun je meteen komaf maken met het calorierijke alcohol. Geef je spontaan op als Bob of Bobette: een sociaal aanvaarde reden om minder te drinken. Niet enkel je lichaam, ook je vrienden zullen je dankbaar zijn! 


Water bij voor de wijn
Na de eerste feestelijkheden neem je plaats aan de dineertafel. Etiquettegewijs staat daar een wijn- én waterglas. Nabijheid is hier het codewoord: positioneer je glas wijn en glas water zodat het glas water het dichtst binnen handbereik staat. Zo grijp je bewust eerst naar het glas water. 


Wel veggies, geen vel
De gangenmarathon is ingezet. Maar je struikelt niet over elke horde – lees: gang – als je je bord rijkelijk vult met groenten. Eet deze eerst, en laat minder plaats voor de calorierijke opties. En die feestkalkoen? Als je het velletje opzij legt spaar je per portie snel 40 calorieën uit.


Beweeg en wordt bedankt
Bouw doorheen het feest wat extra beweging in om de extra calorieën te compenseren. Help bijvoorbeeld met de borden naar tafel te brengen of ruim en was mee af. De gastheer en/of -vrouw zullen je bedanken. Bovendien word je er minder loom van. 


Focus!
Van begin tot eind, denk vooral aan de echte reden van de bijeenkomst: het samen zijn met vrienden en familie. Niet het eten dus. Met die gedachte in het achterhoofd focus je je meer op de gesprekken en minder op het glas in je hand. Sluit je de feestdagen toch af met wat meer op de teller, no worries! Wij weten hoe je de extra feestkilo’s eraf krijgt.


Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276