Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Kies in de lente voor lentegroenten- en fruit!

Heb je ook geen inspiratie meer voor wat je moet koken ’s avonds? Probeer je menu eens af te stemmen op de seizoenen en kies zo voor een gevarieerd, gezond en smaakvol bord.


Hierbij alvast een overzicht van de lente-proof groenten en fruit:

andijvie – asperges – aubergines – bloemkool – bospeen – broccoli – champignons – courgettes – komkommer – koolrabi – kropsla – paksoi – paprika – peulen – postelein – prei – raapstelen – rabarber – radijs – rammenas – sperziebonen – spinazie – spitskool – taugé – tomaten – tuinbonen – veldsla – ijsbergsla

aardbei – abrikoos – ananas – avocado – banaan – citroen – grapefruit – kers – meloen – perzik – nectarine – sinaasappel

Laat je overtuigen door deze 4 redenen om meer seizoensgebonden te eten:

1. Het brengt variatie in je menu

Ga je aan de slag met producten uit het seizoen, dan word je gedwongen om verder te kijken dan je winkelmandje. Je kiest niet altijd voor kerstomaten of broccoli, maar je gaat op zoek naar variatie. Variatie is erg belangrijk omdat verschillende kleuren groenten (en ook fruit) verschillende vitaminen en mineralen bevatten, die elk hun rol spelen in de gezondheid van jouw lichaam!

2. Het is goed voor je portemonnee

Als je bij de groenten-en fruitafdeling enkel op de prijs afgaat, kom je vrijwel automatisch uit op seizoensgebonden producten. Die hoeven namelijk niet overgevlogen te worden uit een land met een tropisch klimaat, waar uiteraard een prijskaartje aan hangt. Ook de lokale teler moet geen serre of extra meststoffen gebruiken om de groentes of fruit te laten groeien.

Moeder natuur doet met andere woorden gewoon haar werk en zorgt met wat geluk voor een gigantische oogst, die jij voor een prikje kan kopen!

3. Het is goed voor het milieu

Wat er op jouw bord ligt moet geen lange reis afleggen. Het groeit ook niet onder invloed van kunstlicht in de serre en wordt ook niet gestimuleerd door kunstmatige ingrepen, pesticiden, kunstmest, etc. om de groei te bevorderen. Koop je lokaal, dan help je ook mee aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

4. Het is van betere kwaliteit!

Een betere smaak voor minder geld: de reden bij uitstek waarom veel mensen alleen tomaten in het seizoen kopen. Ze krijgen uitgebreid de tijd om te groeien, te rijpen en op smaak te komen, waardoor ze ook nog eens meer vitamines bevatten!

Picture1
https://www.itsafoodlife.nl/food-inspiratie/groente-en-fruit-kalender-lente/

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276