+ Loon naar slapen!

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Loon naar slapen!

Corporate Wellbeing

In een Japans bedrijf ontvangen de werknemers een bonus tot maar liefst 495 euro per jaar als ze voldoende slapen.

Economische impact

Een chronisch gebrek aan slaap heeft een zware economische impact. Volgens een Amerikaanse studie kost dit 411 miljard dollar per jaar aan de Amerikaanse economie.

Loon naar slapen

Gezondheid

Open deuren worden ingetrapt als we zeggen dat de impact van voldoende slaap nog steeds wordt geminimaliseerd. Wist je dat er een 24% meer hartaanvallen zijn de dagen na de verandering van winter- naar zomertijd? En omgekeerd eenzelfde daling wanneer we in oktober opnieuw een uurtje meer mogen slapen. Voldoende slaap zorgt niet alleen voor een gezonder lichaam maar ook voor betere prestaties op het werk.

Slaapbonus

Bij het Japans weddingplannerbedrijf Crazy inc. voorkomen ze het slaaptekort bij het personeel door het over een totaal andere boeg te gooien. Werknemers die minimaal vijf dagen in de week zes uur slaap halen worden daarvoor beloond. Met een app wordt hun slaappatroon bijgehouden en kunnen werknemers punten verdienen, die ingewisseld kunnen worden in de bedrijfskantine. Het maximum tegoed dat werknemers kunnen opbouwen staat gelijk aan ongeveer 495 euro per jaar.


Jouw werknemers begeleiden naar een beter slaappatroon? Contacteer ons!

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1007489