Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Net zo blij met alcoholvrij

Voeding

Ga jij de uitdaging aan en wuif je alcohol vaarwel in februari? Daar klinken we op! Maar je zoekt nog een ‘volwassen’ alternatief? Wij hebben de oplossing!


Ga jij de uitdaging aan en wuif je alcohol vaarwel in februari? Daar klinken we op! Als geheelonthouders tijdens de Tournée Minérale is niet drinken vaak niet het moeilijkste deel. Vooral het zoeken naar een interessant en sociaal aanvaard drankje als alternatief roept vraagtekens op. Want niemand nipt graag eenzaam aan een watertje wanneer je vrienden genieten van een verfijnd glas wijn. Daarom bieden we je een oplossing! 

Het is eigenlijk heel eenvoudig: probeer eens laag alcoholische of alcoholvrije dranken. De alcoholvrije of laag alcoholische broer van bier en en zus van verfijnde wijn. Nog goed nieuws: de alcoholvrije markt blijft groeien, waardoor het best trendy is. 

Wat zijn alcoholarme of alcoholvrije dranken?

 De naam dekt grotendeels de lading: alcoholvrije of alcoholarme dranken bevatten geen of een klein percentage alcohol. Maar hoe definieer je alcoholarm? Wel, laag alcoholische dranken bevatten slechts 0,5 tot 1,2% alcohol. Bij alcoholvrij is die hoeveelheid beperkt tot 0,05%. Verwar deze echter niet met dranken met een ‘verlaagd alcoholpercentage’. Deze dranken bevatten een alcoholpercentage lager dan het gemiddelde van hun alcoholrijkere tegenhanger. Bijvoorbeeld een fles wijn met een percentage van 5,5% kun je omschrijven als een verlaagd alcoholische drank, want het bevat minder alcohol dan gewone wijn.

‘Low’ of ‘No’?

 Laag alcoholische of alcoholvrije dranken zijn perfect wanneer je wil genieten van een ‘volwassen’ drankje, zonder de schadelijke effecten van alcohol. Door de toenemende populariteit is er ook geen tekort aan keuze: van ‘light’ wijnen tot alcoholvrije bieren en zelfs alcoholvrije gin! En dat met nauwelijks een verschil in smaak. 

Kleine kanttekening: minder of geen alcohol betekent altijd dat producenten een substituut zoeken. Suiker in dit geval. Vooral ‘light’ of alcoholvrije wijnen en mocktails kunnen behoorlijk wat suiker bevatten ter compensatie van het gebrek aan alcohol. Geniet ook hier met mate dus.

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276