Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Services

Bij Energy Lab begeleiden we sporters van verschillende niveaus via de meest professionele testen, persoonlijke en online coaching. Onze experts staan voor je klaar in onze sportlabo’s in Paal, Gent en Rotterdam.

Conditietest Lopen

Niet enkel topsporters hebben nood aan een goed onderbouwd trainingsschema. Ook als recreatieve sporter kan je zo makkelijker en efficiënter jouw doel halen. Met deze looptest brengen we jouw conditie in kaart.

Conditietest Fietsen

Met een fietstest brengen we jouw conditie in kaart. De wetenschappelijke analyse van de testresultaten zorgt ervoor dat we een gedetailleerd advies en trainingsprogramma op maat kunnen leveren waarmee je meteen aan de slag kan.

MyEnergyLab: jouw online training partner

Wil je op een verantwoorde manier toewerken naar je sportieve doelstelling? Via MyEnergyLab kan je je met je online training partner optimaal voorbereiden aan de hand van een persoonlijk trainingsschema.

Fietspositionering

Verschillende factoren bepalen de correcte positie op de fiets. Een multidisciplinaire aanpak is dan ook vereist. De fiets moet aangepast worden aan de renner en niet omgekeerd. Iedereen heeft andere verhoudingen en andere doelstellingen.

Voedingsconsult Sportvoeding

De voedingscoaches begeleiden je aan de hand van een gepersonaliseerd voedingsadvies naar een gezondere levensstijl en/of een betere sportprestatie. We voorzien je van wetenschappelijk en medisch verantwoord advies, en dit voor zowel de recreatieve, competitieve als professionele sporters.

Voedingsconsult Fit & Gezond

Je moet geen fanatieke sporter zijn om met voeding bezig te zijn. Ook als jij jouw voedingsgewoonten wil aanpassen in functie van jouw eigen doelstellingen, jouw werkprogramma of thuissituatie, kan je bij ons terecht voor begeleiding op maat.

Analyse van de Lichaamssamenstelling

Een optimale lichaamssamenstelling helpt je om jouw persoonlijke doelen te halen. Tijdens een analyse van de lichaamssamenstelling aan de hand van een DXA scan meten we nauwkeurig uit welke componenten je lichaamsgewicht is opgebouwd.

Steunzoolanalyse

Een correcte ondersteuning van de voet en sturing van de voetafrol kan klachten en overbelastingsblessures voorkomen of wegnemen. Aan de hand van een gedetailleerde steunzoolanalyse geven we advies richting aangepaste loopschoenen en op maat gemaakte steunzolen.

Sportmedische Keuring

Onze arts controleert door middel van een sportmedische keuring of je veilig kan sporten.

Zadeldrukmeting

Wil je meer trainen met de fiets maar is zadelpijn een spelbreker? Dan is deze aanvullende test bij onze service Fietspositionering zeker iets voor jou.

Coaching Wielrennen

Bij Energy Lab kan je terecht voor trainingsbegeleiding op maat. Hierbij sta je in nauw contact met je persoonlijke coach die je programma's opmaakt, je trainings- en wedstrijdgegevens controleert en bijstuurt waar nodig. Binnen deze coachingformules zitten ook heel wat dienstverlening vervat.

Coaching Lopen

Bij Energy Lab kan je terecht voor loopbegeleiding op maat. Hierbij sta je in nauw contact met je persoonlijke coach die je programma's opmaakt, je trainings- en wedstrijdgegevens controleert en bijstuurt waar nodig. Binnen deze coachingformules zit ook heel wat dienstverlening vervat.

Benieuwd wat onze coaches voor jou kunnen doen?

Maak je afspraak online
L1007208