+ Energy Scan

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Energy Scan

Energyscan

Je bent zo jong als je je voelt. Maar klopt dat echt? Leg een Energy Scan af bij Energy Lab en ontdek hoe het staat met je cardiovasculaire en fysieke fitheid, hoe je lichaam momenteel is samengesteld en wat je daadwerkelijke biologische leeftijd is. Op basis van de resultaten ontvang je concrete adviezen waarmee je aan de slag kunt.

De Energy Scan verloopt in 5 stappen

1. INVULLEN SPORTMEDISCHE VRAGENLIJST

Voorafgaand aan je conditietest, dien je een gevalideerde sportmedische vragenlijst in te vullen en het resultaat mee te nemen. Afhankelijk van het resultaat (groen, oranje of rood) wordt er immers een advies gegeven om een sportmedisch onderzoek te doen.

- Groen licht: een sportmedisch onderzoek is niet nodig, je conditietest kan doorgaan
- Oranje / rood licht: een sportmedisch onderzoek is verplicht alvorens de conditietest kan doorgaan, dit kan bij één van de sportartsen aangesloten bij SKA of via Energy Lab

Opgelet: heb je de vragenlijst nog niet ingevuld op het moment van je conditietest, kan je deze ter plekke invullen maar zal je conditietest bij oranje of rood licht NIET kunnen plaatsvinden.

2. LICHAAMSSCAN

Voor de analyse van de lichaamssamenstelling maken we gebruik van een uiterst precieze full body DEXA scan. We brengen volgende zaken in kaart: Vetpercentage en vetvrije massa van het totale lichaam en per regio, Gewicht van iedere lichaamsregio en vergelijking van de linker- en rechterlichaamshelft (vb. vergelijking spiermassa van het linker- en rechterbeen), en Gewicht en dichtheid van de botten per regio en van de verschillende beenderen in het lichaam. Dit is een indicator voor de sterkte van je botten.

Gvg 20210906 0610

3. FITHEIDSTESTS

Tijdens verschillende laagdrempelige fysieke tests wordt jouw lenigheid (onder meer van de schouder en achterste keten), evenwicht en kracht gemeten. Je ontvangt nadien een verslag met verschillende benchmarks ten opzichte van je referentiegroep. Op basis van deze tests, samen met de resultaten van de fietsproef, wordt jouw biologische leeftijd bepaald.

Gvg 20210906 2351

4. DE FIETSPROEF

De conditietest (+/- 15 minuten) bestaat uit een opbouwende inspanning op je eigen fiets of op de fietsergometer van Energy Lab. Tijdens de test meten en analyseren we verschillende parameters en draag je een masker om precies te kunnen meten hoeveel zuurstof je maximaal kan opnemen (= VO2 Max). Deze VO2 Max wordt uitgedrukt in een absolute en relatieve score (per kg lichaamsgewicht) en is de beste indicator om je cardiovasculaire fitheid te meten. Na afloop van de test volgt de cooling down en kan je genieten van een verfrissende douche.

5. BESPREKING RESULTATEN

Na een verfrissende douche nemen we uitvoerig de tijd om de resultaten en de gepaarde adveizen samen te bespreken.

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276