+ Tourist LeMC werkt voorbereiding 10 Miles af bij Energy Lab

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Tourist LeMC werkt voorbereiding 10 Miles af bij Energy Lab

Tourist 02

Voor veel lopers is zondag 24 april een van dé sportieve hoogdagen in 2022. Antwerpen mag dan loopminnend Vlaanderen verwelkomen voor de jaarlijkse editie van de AG Antwerp 10 Miles. Rasechte Antwerpenaar en zanger Tourist LeMC loopt zijn eerstie 10 Miles en ging te rade bij Energy Lab om zich zo goed mogelijk voor te bereiden.

In enkele jaren tijd veroverde Johannes Faes, beter bekend bij het grote publiek als Tourist LeMC, Vlaanderen met tophits als Koning Liefde of We Begrijpen Mekaar. Daardoor stond lopen of enige vorm van duursport niet op het voorplan bij Tourist. “Ik wil nu wel eens iets doen aan mijn conditie”, vertelt hij voor de camera’s van Sporza.

“Geen grote sportman”

Net als veel van onze klanten die zich willen verbeteren met een bepaald doel of event voor ogen, is ook Tourist niet de grootste atleet. “De grote sportman ben ik niet. Het is al van mijn prille jeugd gelegden dat ik intensief heb gesport en een goede conditie had.” Met een deelname aan het grootste loopevent van Vlaanderen wil de zanger zichzelf uitdagen en terug een goede conditie opbouwen. 

Voorbereiding is alles

Want iedereen kan, mits een tijdige en verantwoorde voorbereiding, de 10 Miles uitlopen. “Ik heb geen schrik voor het traject, maar ben vooral benieuwd wat mij te wachten staat en hoe zwaar mijn sportschema zal zijn”, vertelt Tourist. Heb jij zelf niet de nodige tijd? Geen erg, dan kun je je ook klaarstomen voor de shortrun van 6,5 kilometer, met een prachtig parcours rond het Galgenweel. Ondanks dat 24 april niet veraf lijkt, kan Tourist zich toch wagen aan een volledige voorbereiding voor de 10 Miles. “Je hebt minstens 3 maanden nodig. Maar het kan wel, op een verstandige manier”, vertelt onze coach Thijs. “Te enthousiast van start gaan is het grootste risisco, want dan kan je op blessures botsen.”

“Ik ben kapot en heb een douche nodig. Maar ik wil op de 10 Miles op zijn minst voor Bart De Wever eindigen.” Tourist LeMC

Basisconditie zit goed

En daar zit het mee voor Tourist. Na de nulmeting en conditietest, waarbij door middel van stelselmatig harder lopen metingen werden genomen van zijn hartslag en melkzuur, kon coach Thijs concluderen dat de basisconditie goed zat: “En dat ondanks het feit dat hij weinig gelopen heeft. Dat is positief en mooi meegenomen om zijn trainingen te gaan opbouwen”. Tourist zelf? Die blijft voorzichtig, maar stelt wel al enkele ambities voorop. “Ik ben kapot, volledig platten tuub. Ik ben in dronken toestand van de loopband gestapt en heb een douche nodig. Maar ik vond het plezant. Ik wil toch op zijn minst voor Bart De Wever eindigen aan de finish”, besluit Tourist LeMC.

  • Jouw hoogdag in Antwerpen 

    Wil jij meelopen met Tourist LeMC, Bart De Wever en veel andere bekende koppen in de AG Antwerp 10 Miles, of eenvoudigweg om je te meten met je vrienden? Schrijf je dan nu in en ontdek hoe Energy Lab je voorbereiding – voor de 10 Miles of een loopevent later op het jaar – vlot laat verlopen met een conditietest en een daaraan gekoppeld persoonlijk trainingsschema. Gebrek aan tijd of beginnend loper? Geen probleem, ook in een korte periode stomen we je klaar voor bijvoorbeeld de shortrun: bekijk zo onze Start 2 Run conditietest en bouw snel op tot 5 km en meer.

  • Wil je Tourist LeMC zien zweten op de loopband van Energy Lab Gent? Bekijk de volledige video op Sporza.

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276