Biologische leeftijdstest

Biologische leeftijdstest

Service Biologische leeftijdstest

Je bent zo jong als je je voelt. Maar klopt dat echt? Leg een biologische leeftijdstest af bij Energy Lab en ontdek hoe het staat met je cardiovasculaire en fysieke fitheid, hoe je lichaam momenteel is samengesteld en wat je daadwerkelijke biologische leeftijd is. Op basis van de resultaten ontvang je concrete adviezen waarmee je aan de slag kunt.

190.00

Invullen sportmedische vragenlijst

Voorafgaand aan deze Energy Scan dien je een gevalideerde sportmedische vragenlijst in te vullen en het resultaat afgeprint mee te nemen. Afhankelijk van het resultaat (groen, oranje of rood) wordt er immers een advies gegeven om een sportmedisch onderzoek te doen.

  • Groen licht: een sportmedisch onderzoek is niet nodig
  • Oranje licht: een sportmedisch onderzoek is aanbevolen
  • Rood licht: een sportmedisch onderzoek is verplicht alvorens de fietsproef kan doorgaan. Dit kan bij één van de sportartsen aangesloten bij SKA of via Energy Lab

Deze vragenlijst kan je terugvinden op https://www.sportkeuring.be/

Opgelet: heb je de vragenlijst nog niet ingevuld op het moment van je fietsproef, kan je deze ter plekke invullen maar zal je test bij rood licht NIET kunnen plaatsvinden.


Lichaamsscan

Voor de analyse van de lichaamssamenstelling maken we gebruik van een uiterst precieze full body DEXA scan. We brengen volgende zaken in kaart: Vetpercentage en vetvrije massa van het totale lichaam en per regio, gewicht van iedere lichaamsregio en vergelijking van de linker- en rechterlichaamshelft (vb. vergelijking spiermassa van het linker- en rechterbeen), en gewicht en dichtheid van de botten per regio en van de verschillende beenderen in het lichaam. Dit is een indicator voor de sterkte van je botten.


Fitheidstests

Tijdens verschillende laagdrempelige fysieke tests wordt jouw lenigheid, evenwicht en kracht gemeten. Je ontvangt nadien een verslag met verschillende benchmarks ten opzichte van je referentiegroep. Op basis van deze tests tezamen met de resultaten van de fietsproef wordt jouw biologische leeftijd bepaald.


De fietsproef

De conditietest (+/- 15 minuten) bestaat uit een opbouwende inspanning op je eigen fiets of op de fietsergometer van Energy Lab. Tijdens de test meten en analyseren we verschillende parameters en draag je een masker om precies te kunnen meten hoeveel zuurstof je maximaal kan opnemen (= VO2 Max). Deze VO2 Max wordt uitgedrukt in een absolute en relatieve score (per kg lichaamsgewicht) en is de beste indicator om je cardiovasculaire fitheid te meten. Na afloop van de test volgt de cooling down en kan je genieten van een verfrissende douche.


Bespreking resultaten

Na een verkwikkende douche wordt uitvoerig de tijd genomen om het gedetailleerde testverslag en bijhorende adviezen te overlopen.


Aangeboden door

  • Energy Lab Gent
  • Energy Lab Leuven
  • Energy Lab Antwerpen (ZNA Cadix)
  • Energy Lab Zolder (velodroom)
Top