Topsportscreening voetbal

Labs

  • Gent

Ontdek onze gloednieuwe topsportscreening voor voetballers (individueel of in teamverband). Deze test omvat een grondige musculoskeletale blessurepreventiescreening en een fysieke screening, uitgevoerd door experts van Golazo Energy en REV.training Performance and Recovery. Na de screening krijg je een helder overzicht van je sterke punten en werkpunten. Met deze testen helpen we enerzijds blessures te voorkomen door potentiële problemen binnenin je lichaam op te sporen, en anderzijds brengen we ook jouw fysiologische eigenschappen (zoals spierfunctie, ademhaling, vetpercentage,...) in kaart.

Minimale duur: 2,5 uur

Wil je graag een fysieke screening inboeken of wens je meer informatie? Contacteer ons via screening@energylab.be

Wij helpen je graag verder!€ 470

OPTIES

Onze arts controleert door middel van een sportmedische keuring of je veilig kan sporten.
De bedoeling van een sportmedische keuring is het nagaan door middel van een vragenlijst, klinisch onderzoek en EKG of je veilig kan sporten.
Het onderzoek spitst zich toe op indicaties van aangeboren of verworven hart- en longaandoeningen, om zo de kans op een plotseling overlijden tijdens het sporten te minimaliseren.
Daarnaast is er aandacht voor de geschiktheid voor een bepaalde sport. Of, anders gesteld, is er geen verhoogd risico op het ontwikkelen van overbelastingletsels?
De resultaten van deze sportkeuring worden centraal bewaard op het platform van SKA (Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen).
Voor deze keuring moet je jouw ID kaart mee nemen.

  • Dienst ter plaatse te betalen

Wat kan je verwachten?

Voorafgaand aan je conditietest, dien je een gevalideerde sportmedische vragenlijst in te vullen en het resultaat mee te nemen. Afhankelijk van het resultaat (groen, oranje of rood) wordt er immers een advies gegeven om een sportmedisch onderzoek te doen.

  • Groen licht: een sportmedisch onderzoek is niet nodig, je conditietest kan doorgaan
  • Oranje / rood licht: een sportmedisch onderzoek is verplicht alvorens de conditietest kan doorgaan, dit kan bij één van de sportartsen aangesloten bij SKA of via Golazo Energy


Opgelet: heb je de vragenlijst nog niet ingevuld op het moment van je conditietest, kan je deze ter plekke invullen maar zal je conditietest bij oranje of rood licht NIET kunnen plaatsvinden.

Via een intakegesprek met een coach van Golazo Energy en sportkinesist van REV, overloop je je sportieve en medische voorgeschiedenis met één van onze coaches.

Door een uitgebreid lichamelijk onderzoek bekijken we de balans in het lichaam. De verschillende testen geven ons inzicht in de mobiliteit, lenigheid, stabiliteit , kracht en sprongkracht. Hierbij zoeken we naar onevenwichten in het lichaam en geven we gericht advies over je ‘weak links’, dit gelinkt aan de vereisten van je sport.

Nadien volgt een eerste meting via een DEXA-scan. Deze scan gaat je lichaamssamenstelling bepalen. Uit de DEXA-scan worden onder andere volgende waarden bepaald: 

  • Vetpercentage & magere massa in het volledige lichaam & lichaamsdeel
  • Botdichtheid en gewicht van je totale botmassa
  • Gewicht van elke lichaamsdeel, dit laat bijvoorbeeld ook toe om spiermassa links & rechts met elkaar te vergelijken

Achteraf brengen we de longen en de longcapaciteit in kaart via een Powerbreathe K2 toestel. We leggen de vitale capaciteit vast en meten de sterkte van de ademhalingsspieren. Via deze analyse kunnen we specifiek advies geven naar eventuele ademhalingsspiertraining.

We stimuleren lokaal op de onderarm de zweetklieren om zo een staaltje zweet te analyseren. We bepalen de osmolaliteit en hoeveelheid Natrium per liter zweet. Op deze manier kan je de hoeveelheid mineralen in sportdrank finetunen.

Hierna volgt een looptest op de loopband. Tijdens de test wordt telkens per 4 minuten de snelheid verhoogd en bepalen we je melkzuurwaarden. Ook de maximale zuurstofopname (VO2 Max) wordt geregistreerd. Op basis van deze metingen worden de fysiologische drempels bepaald en ontdek je je persoonlijke hartslagzones om zo meer inzicht te krijgen in je trainingszones.

Na de test ontvang je een gedetailleerd overzicht van je testresultaten met je sterktes, zwaktes en verbeterpunten en persoonlijk advies van de coach. Je bent nu helemaal klaar om verder aan de slag te gaan en je sportieve doelen te halen!

Top