Conditietest lopen + biomechanische loopanalyse

Lopen

Service Lopen

Niet enkel topsporters hebben nood aan een goed onderbouwd trainingsschema. Ook als recreatieve sporter kan je met een schema op maat makkelijker en efficiënter jouw doel halen. Met deze looptest brengen we jouw conditie in kaart.

235.00

Opties

+€ 35.00

Een dexa scan bepaalt je lichaamssamenstelling. Je krijgt inzicht over jouw botdensiteit, gewicht, vetpercentage en vetvrije massa van het totale lichaam en per regio.

+€ 35.00

Voor de VO2 max bepalen we tijdens de test hoeveel zuurstof je maximaal kan opnemen. Deze VO2 Max wordt uitgedrukt in een absolute en relatieve score (per kg lichaamsgewicht) en is de beste indicator om je cardiovasculaire fitheid te meten.

1. Invullen sportmedische vragenlijst

Voorafgaand aan je conditietest, dien je een gevalideerde sportmedische vragenlijst in te vullen en het resultaat mee te nemen. Afhankelijk van het resultaat (groen, oranje of rood) wordt er immers een advies gegeven om een sportmedisch onderzoek te doen.

- Groen licht: een sportmedisch onderzoek is niet nodig, je conditietest kan doorgaan

- Oranje licht: een sportmedisch onderzoek is aanbevolen
- Rood licht: een sportmedisch onderzoek is verplicht alvorens de conditietest kan doorgaan, dit kan bij één van de sportartsen aangesloten bij SKA of via Energy Lab

Opgelet: heb je de vragenlijst nog niet ingevuld op het moment van je conditietest, kan je deze ter plekke invullen maar zal je conditietest bij rood licht NIET kunnen plaatsvinden.

 

2. Intakegesprek

Op basis van het intakegesprek brengen we jouw sportieve voorgeschiedenis in beeld. Prestaties uit het verleden, blessures, doelstellingen en beschikbare trainingstijd worden hierbij besproken. Dit alles om een zo compleet mogelijk beeld van je doelstellingen en verwachtingen te krijgen voor de test van start gaat.

3. De conditietest

De conditietest bestaat uit een opbouwende inspanning op de loopband. Tijdens de test meten en analyseren weverschillende parameters. Hartslag enmelkzuurwaarden laten ons toe om je conditie te meten en je optimaletrainingszones te bepalen. Na afloop van de test volgt de cooling down en kan je genieten van een verfrissende douche. 


 

4. Biomechanische loopanalyse

Voor de biomechanische loopanalyse maken we gebruik van RunEasi, een nieuwe technologie om je loopbewegingen te analyseren op een efficiënte en wetenschappelijk onderbouwde manier. Deze technologie werd recent ontwikkeld aan de KU Leuven. Op basis van de analyse worden je sterke en zwakke punten bepaald; alsook de (eventuele) links/rechts assymetrie in kaart gebracht. Hoe beweeg je? En hoe kan je blessures voorkomen door je loophouding aan te passen? Onze coaches voorzien je van op maat gemaakte oefeningen om thuis aan je zwakkere punten te werken.


5. Wetenschappelijke analyse

De kwaliteit van je basisconditie en intensieve uithouding, je weerstandsvermogen en voorbije trainingsactiviteiten bepalen welke trainingsvormen voor jou het meest geschikt zijn. Je sterke en zwakke punten worden geëvalueerd ten opzichte van je referentiegroep en vervolgens vertaald naar de praktijk.

Energy Lab werkt uitsluitend met gediplomeerde sportwetenschappers met een ruime ervaring in de sportpraktijk om een up-to-date wetenschappelijke en kwaliteitsvolle analyse te garanderen.

 

6. Trainingsschema

Na een verkwikkende douche wordt uitvoerig de tijd genomen om het testverslag en het trainingsadvies samen te bespreken. Je ontvangt een gedetailleerd en op maat gemaakt trainingsschema voor 12 weken dat rekening houdt met je doelstelling en beschikbare tijd. Je bent nu helemaal klaar om je sportieve doelen te realiseren! 

 

Aangeboden door

  • Energy Lab Gent
  • Energy Lab Leuven
  • Energy Lab Antwerpen (ZNA Cadix)
  • Energy Lab Zolder (velodroom)
Top