Conditietest fietsen

Labs

  • Gent
  • Leuven
  • Antwerpen
  • Zolder

Je conditie wordt in kaart gebracht aan de hand van een fietstest. De wetenschappelijke analyse van de resultaten maakt dat we een gedetailleerd advies en trainingsprogramma op maat kunnen leveren waarmee je meteen aan de slag kan.

OPTIES

Een dexa scan bepaalt je lichaamssamenstelling. Je krijgt inzicht over jouw botdensiteit, gewicht, vetpercentage en vetvrije massa van het totale lichaam en per regio.
Voor de VO2 max bepalen we tijdens de test hoeveel zuurstof je maximaal kan opnemen. Deze VO2 Max wordt uitgedrukt in een absolute en relatieve score (per kg lichaamsgewicht) en is de beste indicator om je cardiovasculaire fitheid te meten.

What can you expect?

Voorafgaand aan je conditietest, dien je een gevalideerde sportmedische vragenlijst in te vullen en het resultaat mee te nemen. Afhankelijk van het resultaat (groen, oranje of rood) wordt er immers een advies gegeven om een sportmedisch onderzoek te doen.

- Groen licht: een sportmedisch onderzoek is niet nodig, je conditietest kan doorgaan

- Oranje licht: een sportmedisch onderzoek is aanbevolen
- Rood licht: een sportmedisch onderzoek is verplicht alvorens de conditietest kan doorgaan, dit kan bij één van de sportartsen aangesloten bij SKA of via Energy Lab 

Opgelet: heb je de vragenlijst nog niet ingevuld op het moment van je conditietest, kan je deze ter plekke invullen maar zal je conditietest bij rood licht NIET kunnen plaatsvinden.

Op basis van het intakegesprek brengen we jouw sportieve voorgeschiedenis in beeld. Prestaties uit het verleden, blessures, doelstellingen en beschikbare trainingstijd worden besproken. Dit alles om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je doelstellingen en verwachtingen voor de test van start gaat.

De conditietest bestaat uit eenopbouwende inspanning op je eigen fiets of op de fietsergometer. Tijdensde test meten en analyseren we verschillende parameters. Hartslag en melkzuurwaarden laten ons toe om je conditie temeten en je optimale trainingszones te bepalen.Na afloop van de test volgt de cooling down en kan je genieten van een verfrissende douche.


De kwaliteit van je basisconditie en intensieve uithouding, je weerstandsvermogen en voorbije trainingsactiviteiten bepalen welke trainingsvormen voor jou het meest geschikt zijn. Je sterke en zwakke punten worden geëvalueerd ten opzichte van je referentiegroep en vervolgens vertaald naar de praktijk. Energy Lab werkt uitsluitend met gediplomeerde sportwetenschappers met ruime ervaring in de sportpraktijk om een up-to-date wetenschappelijke en kwaliteitsvolle analyse te garanderen.

Na een verkwikkende douche wordtuitvoerig de tijd genomen om het testverslag en hettrainingsadvies samen te overlopen. Je ontvangt een gedetailleerd en opmaat gemaakt trainingsschema voor 12 weken dat rekening houdt met je doelstelling en beschikbare tijd. Je bent nu helemaalklaar om je sportieve doelen te realiseren!

Top