Trainingsschema fietsen

Beweging

Fietsers en wielrenners die trainen voor een specifiek doel, doen dit best aan de hand van een trainingsschema. Ten eerste geraak je door gericht te trainen makkelijker in topvorm. Daarnaast is er een belangrijk mentaal aspect verbonden aan een trainingsschema. Je gaat onbewust een soort engagement aan en de kans is groter dat je je doel bereikt.

Trainingsschema voor beginnende fietsers

In een trainingsschema voor beginners is het de bedoeling om je basisfietsconditie op te bouwen. Het is belangrijk om je rug te versterken zodat je de juiste houding aanneemt op de fiets. Dit kan je doen aan de hand van fitnessoefeningen en core stability-training. In dit trainingsschema fiets je gemiddeld 3 keer per week. Reken op 12 weken om in vorm te geraken.

Trainingsschema voor gevorderde fietsers

Ben je al een tijdje bezig met fietsen, beschik je over een prima basisconditie en wil je je voorbereiden op een bepaald fietsevent of een toertocht? Ben je een gevorderde fietser en wil je je tijd verbeteren? Dan kan je een trainingsprogramma voor gevorderde fietsers volgen. Je gaat gemiddeld 3 keer per week fietsen, in combinatie met 1 keer fitness- of krachtoefeningen. Het is belangrijk dat je die oefeningen niet overslaat. Ze helpen om je volledige lichaam te trainen zodat je sterker aan de start staat van je fietsuitdaging!

Wat is het ideale fietstrainingsschema?

Naast een trainingsschema voor beginners en gevorderden, bestaan er ook schema’s voor competitiewielrenners of speciale programma’s om terug te komen na een blessure. Alles hangt af van je niveau en je doel. Het is iets heel persoonlijks.


Wil je het grondig aanpakken, dan kun je een fietstrainingsschema laten opstellen door een expert. Je kan hiervoor onder meer terecht bij Energy Lab. Na een intakegesprek en conditietest ontvang je een persoonlijk fietstrainingsschema voor 12 weken.

Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top