Conditietest lopen

Lopen

Service Lopen
Niet enkel topsporters hebben nood aan een goed onderbouwd trainingsschema. Ook als recreatieve sporter kan je met een schema op maat makkelijker en efficiënter jouw doel halen. Met deze looptest brengen we jouw conditie in kaart.

  • Analyse van je conditie
  • Persoonlijke loop-hartslagzones
  • Persoonlijk trainingsschema
  • Duur van de test: 120 minuten
200.00

Opties

+€ 35.00

Een dexa scan bepaalt je lichaamssamenstelling. Je krijgt inzicht over jouw botdensiteit, gewicht, vetpercentage en vetvrije massa van het totale lichaam en per regio.

+€ 35.00

Voor de VO2 max bepalen we tijdens de test hoeveel zuurstof je maximaal kan opnemen. Deze VO2 Max wordt uitgedrukt in een absolute en relatieve score (per kg lichaamsgewicht) en is de beste indicator om je cardiovasculaire fitheid te meten.
  • Je kiest bij de reservatie je gewenste locatie en tijdstip.
  • Belangrijk: Je moet uw Sportmedische vragenlijst ingevuld hebben voor je naar je afspraak komt.

Invullen sportmedische vragenlijst

Voorafgaand aan je conditietest, dien je een gevalideerde sportmedische vragenlijst in te vullen en het resultaat mee te nemen. Afhankelijk van het resultaat (groen, oranje of rood) wordt er immers een advies gegeven om een sportmedisch onderzoek te doen.


- Groen licht: een sportmedisch onderzoek is niet nodig, je conditietest kan doorgaan

- Oranje licht: een sportmedisch onderzoek is aanbevolen

- Rood licht: een sportmedisch onderzoek is verplicht alvorens de conditietest kan doorgaan, dit kan bij één van de sportartsen aangesloten bij SKA of via Energy Lab


Opgelet: heb je de vragenlijst nog niet ingevuld op het moment van je conditietest, kan je deze ter plekke invullen maar zal je conditietest bij rood licht NIET kunnen plaatsvinden.

Intakegesprek

Op basis van het intakegesprek brengen we jouw sportieve voorgeschiedenis in beeld. Prestaties uit het verleden, blessures, doelstellingen en beschikbare trainingstijd worden hierbij besproken. Dit alles om een zo compleet mogelijk beeld van je doelstellingen en verwachtingen te krijgen voor de test van start gaat.

Conditietest

De conditietest bestaat uit een opbouwende inspanning op de loopband. Tijdens de test meten en analyseren we verschillende parameters. Hartslag en melkzuurwaarden laten ons toe om je conditie te meten en je optimale trainingszones te bepalen. Na afloop van de test volgt de cooling down en kan je genieten van een verfrissende douche. 

Wetenschappelijke analyse

De kwaliteit van je basisconditie en intensieve uithouding, je weerstandsvermogen en voorbije trainingsactiviteiten bepalen welke trainingsvormen voor jou het meest geschikt zijn. Je sterke en zwakke punten worden geëvalueerd ten opzichte van je referentiegroep en vervolgens vertaald naar de praktijk.


Energy Lab werkt uitsluitend met gediplomeerde sportwetenschappers met een ruime ervaring in de sportpraktijk om een up-to-date wetenschappelijke en kwaliteitsvolle analyse te garanderen.

Trainingsschema

Na een verkwikkende douche wordt uitvoerig de tijd genomen om het testverslag en het trainingsadvies samen te bespreken. Je ontvangt een gedetailleerd en op maat gemaakt trainingsschema voor 12 weken dat rekening houdt met je doelstelling en beschikbare tijd. Je bent nu helemaal klaar om je sportieve doelen te realiseren!

Aangeboden door

  • Energy Lab Gent
  • Energy Lab Leuven
  • Energy Lab Antwerpen (ZNA Cadix)
  • Energy Lab Zolder (velodroom)

Review

Het motiveert me! Als zeer recreatieve, beginnende (niet meer zo jonge) sporter is het dankzij de goede uitleg en het haalbare schema dat ik het lopen nog niet opgegeven heb. In tegendeel: het motiveert me om elke week 3 keer te trainen!

JESSIE M.
Top