Consultancy - corporate wellbeing op maat

Lopen

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het belang van gezondheid op de werkvloer. Gezonde, energieke en geëngageerde werknemers zorgen voor een sterker bedrijf. Energy Lab biedt deskundig advies, begeleiding en oplossingen aan voor specifieke welzijnsuitdagingen binnen elke organisatie. We gaan voor een persoonlijke aanpak op maat waarbij we de unieke behoeften en omstandigheden van elke organisatie analyseren. Samen gaan we aan de slag en maken we een geïntegreerd corporate wellbeing beleid aan de hand van strategische aanbevelingen en uitvoerbare plannen.

Gezondheid van je werknemers is van cruciaal belang

Zorg dragen voor de gezondheid van je medewerkers is belangrijker dan ooit. Men is het er inmiddels over eens dat elk bedrijf dit als een wezenlijk onderdeel van z’n business moet zien. Want het belang van gezonde gewoontes op vlak van fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid kan allerminst onderschat worden. Het zijn namelijk die gezonde gewoontes die niet alleen het afweersysteem maar ook de mentale veerkracht en het emotionele welzijn van je medewerkers versterken, zowel thuis als op de werkvloer.

Dat de gezondheid van werknemers een van de belangrijkste uitdagingen voor moderne organisaties zijn, wordt bevestigd door onderstaande cijfers van het 2023 “State of the global workplace” rapport van Gallup.

 • Werkgerelateerde stress
  Het stressniveau van werknemers blijft op recordhoogte: 40% van de Belgen beleeft dagelijks stress op het werk.
 • Intent to leave
  Maar liefs 51% van de medewerkers wereldwijd zijn op zoek naar een nieuwe job of bekijken de mogelijkheden van een andere job.
 • Betrokkenheid van medewerkers
  Slechts 11% van de medewerkers in België voelt zich betrokken bij of toegewijd tot haar/zijn job.
 • Quiet quitting
  59% van de werknemers wereldwijd “maken zich schuldig” aan het “quiet quitting” fenomeen. In Europa loopt dit cijfer zelfs op tot 72%.

De voordelen van corporate wellbeing

 • Verbeterde fysieke,mentale, emotionele en spirituele veerkracht
 • Een sterk employer brand
 • Dynamische bedrijfscultuur
 • Hogere performance
 • Motivatie en behoud van toptalent

Het bewijs groeit dat welzijn de prestaties stimuleert. Je moet welzijn zien als een troef, een game changer en een manier om te winnen. Omarm corporate wellbeing volledig en maak een culturele verschuiving op je weg naar succes.

Holistische visie

Samen zorgen we ervoor dat wellbeing een structureel onderdeel wordt van je bedrijfs-DNA. Hierbij hanteren we een holistische visie op wellbeing:

 • Fysieke gezondheid: de hoeveelheid energie die je bezit - we focussen op de voeding, slaap en beweging van je medewerkers.
 • Mentale gezondheid: de focus van je energie - hoe zit het met de stress, focus en veerkracht van je medewerkers? We zoeken het uit en helpen hen met het hanteren van nieuwe gewoontes.
 • Emotionele gezondheid: de kwaliteit van je energie - onze emoties spelen een cruciale rol in alles wat we doen. We begeleiden je medewerkers bij het begrijpen van hun gevoelens en een gezonde relatie met zichzelf en anderen op te bouwen.
 • Spirituele gezondheid: bron van energie - wat motiveert jouw medewerkers om ’s ochtends uit bed te komen en wat is echt belangrijk voor hen? Samen gaan we op zoek naar de diepere motivaties en het “waarom” van jouw medewerkers.

Op maat van jouw doelstellingen

Er bestaat geen one-size-fits-all-oplossing. We gaan voor een tailored made approach die bij jouw organisatie past aan de hand van onze vaste werkwijze.

We beginnen met het begrijpen van je organisatiecultuur en (wellbeings)uitdagingen. Aan de hand van verzamelde gegevens (zoals werknemersenquêtes, welzijnsstatistieken en relevante branche-benchmarks), stellen we een plan op om directe problemen aan te pakken. Hieruit groeit een welzijnsstrategie die is afgestemd op de doelen van jouw organisatie, rekening houdend met de kosten en haalbaarheid. We implementeren het plan en werken nauw samen met je team: van de ontwikkeling en opzet van activiteiten tot de uitwerking van een communicatiestrategie. Op het einde van het traject evalueren we de impact en passen we onze strategieën aan voor voortdurende verbetering.

We helpen je graag!

Ben jij ook op zoek naar een duurzaam gezondheidsbeleid voor jouw medewerkers?

Boek nu een vrijblijvend gesprek met Edwin of Mieke en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om een duurzaam welzijnsbeleid binnen jouw bedrijf te ontwikkelen.


Gezonde, energieke en geëngageerde werknemers zorgen voor een sterker bedrijf. Energy Lab biedt deskundig advies, begeleiding en oplossingen aan voor specifieke welzijnsuitdagingen binnen elke organisatie. Samen gaan we aan de slag en maken we een geïntegreerd corporate wellbeing beleid voor jouw organisatie. 

Neem contact op
Top